Pohanovo-banánové lívanečky s banánovým přelivem, rýžovou smetanou zpět

Ingredience:
vejce2 ksbanány2 ksdatle - neslazené bez SO2 Puritas5 ks
mandlové mléko Provamel305 mlpohanková mouka hladká100 gmletá skořice na špičku lžičky
České Ghíčko Bio dle potřeby
Zdobení:
rýžová smetana ke šlehání Soyatoo1 ksbanány3 ksmletá skořice na špičku lžičky
strouhaná čokoláda Vivani hot chocolate vegan dle chuti
vejce 2 ks, banány 2 ks, datle - neslazené bez SO2 Puritas 5 ks, mandlové mléko Provamel 305 ml, pohanková mouka hladká 100 g, mletá skořice na špičku lžičky, České Ghíčko Bio dle potřeby, rýžová smetana ke šlehání Soyatoo 1 ks, banány 3 ks, mletá skořice na špičku lžičky, strouhaná čokoláda Vivani hot chocolate vegan dle chuti

Příprava

Krásně nadýchané bezlepkové lívanečky, bez přidaného cukru. Potřebovali jsme trošku nastartovat a doplnit energii a samozřejmě nebudu zastírat, že jsme měli na něco sladkého chuť. Na těchto lívanečcích si pochutnáte, ať už s omezením či bez, malý či velcí, jsou prostě úžasné.

Žloutky oddělíme od bílků, bílky vyšleháme zvlášť a dáme stranou. Banány oloupeme, rozmixujeme tyčovým mixérem společně s předem namočenými datlemi (pokud nemáme datle klidně s rozinkami, máčíme alespoň 1 hodinu). Žloutky rozmícháme metličkou společně s rozmixovaným banánem, přidáme mandlové mléko, pohankovou mouku, skořici, důkladně vyšleháme metličkou a vmícháme vyšlehané bílky. Pánev necháme rozehřát, můžeme péct na sucho, já lehce potřela Ghíčkem, opečeme z obou stran. Na lívanečky nepospícháme, nezvedáme příliš brzy, trhaly by se. Ozdobíme dle chuti.

Já jsem na krém zvolila banánový přeliv s rýžovou smetanou. Rýžovou smetanu jsem nechala vyšlehat a dala stranou, tyčovým mixérem jsem rozmixovala 3 banány, které jsem přidala se skořicí k vyšlehané rýžové smetaně, zamíchala a dala vychladit do lednice. Jelikož moje energie byla s manželem na nule, přidali jsme si na banánový přeliv strouhanou čokoládu, malému jsem nepřidávala, ten měl energie až moc.

Lívanečky jsou úžasně nadýchané bez kypřidel.

2016-08-16 Dezerty

Poznámka

Z uvedeného množství surovin připravíte cca 11 malých lívanečků. Banán můžete pouze rozmačkat, nemusíte mixovat, já chtěla konzistenci na přeliv, pokud budete chtít, aby měl banánový přeliv hustější konzistenci, volte pouze rozmačkání. Počítejte s tím, že banány šednou, proto jsem přidala rýžovou smetanu a skořici.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI