Krém: | |||||
mascarpone nebo polotučný tvaroh | 250 g | smetana ke šlehání | cca 50 - 70 ml | třtinový cuker | 1 - 2 lžičky |
Slaný karamel: | |||||
smetana ke šlehání | 100 ml | máslo | 15 - 20 g | třtinový cukr | 50 g |
sůl | větší špetka | ||||
Posyp: | |||||
mandle | 50 g | třtinový cukr | necelá lžička | med | 1 lžička |
Taky se vám stává, že najednou dostanete na něco chuť a musíte to hned připravit? A co teprve, když na to doma jsou i potřebné ingredience! A tak vznikl tento recept. Poháry jsou báječný dezert, lehčí varianta s tvarohem, trochu vydatnější s mascarpone. A mimochodem karamel i mandlový posyp jsou téměř dokonalý doplněk jakékoliv zmrzliny - ideálně domácí
Suroviny na přípravu poháru by měly mít pokojovou teplotu.
Na pánvičce si na mírném ohni rozpustíme cukr, sůl, máslo a smetanu, často promícháváme. Pokud se nám výsledná konzistence z nějaké důvodu "nezdá" - přidáme si buď trošičku másla nebo trošičku smetany.
Směs necháme vychladnout.
Troubu předehřejeme na 170 st.
Připravíme si mandle - nasekáme je nahrubo, přeneseme na plech vyložení pečicím papírem, přidáme cukr, med, rukou promícháme a pečeme na 170 st. ani ne 10 minut, pozor na spálení, mandle průběžně kontrolujte.
Mascarpone nebo tvaroh dáme do mísy a přidáme smetanu a cukr. Důkladně promícháme. Směs by měla být hezky spojená a hladká, případně tedy ještě dle potřeby smetanu přidáme.
Mandle vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
Do servírovací nádoby střídavě navrstvíme karamel a krém - buď vytvoříme větší 2 ks nebo menší 4 ks. Nakonec vše zasypeme mandlemi a můžeme ihned podávat nebo ještě nechat chladit v lednici.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI