Ingredience: | |||||
voda | 4 dcl | olej | 2 dcl | hladká mouka | 250 g |
sůl | 1 špetka | vejce | 6 ks | ||
Náplň: | |||||
povidla | 250 g | tvaroh měkký | 4 ks | zakysaná smetana | 2 ks |
vanilkový cukr | 1 ks | cukr moučka | 80 g |
Vždycky jsem se odpalovaného těsta "bála". Až jsem jednou u sousedky ochutnala tuhle dobrotu a prostě musela ho zkusit. Výsledek stál za to!
V hrnci přivedeme do varu vodu s olejem, přímícháme mouku se solí a asi 2 minuty "odpalujeme" za stálého míchání. Těsto se přestane přichytávat k hrnci. Necháme vychladnout.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Do zchladlého těsta všleháme vejce. Těsto rozdělíme na dva plechy vyložené pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme. Já si pomáhám rukama namočenýma ve studené vodě.
Pečeme asi 20 minut. Pozor - při pečení neotvíráme troubu-placky by "nevykvetly".
Náplň si připravíme vyšleháním tvarohů, zakysané smetany a cukru.
Rozmíchanými povidly potřeme jeden plát, navrch rozetřeme tvarohovou náplň a přiklopíme druhý plát.
Posypeme moučkovým cukrem.
Pro lepší krájení si můžeme vrchní plát předem nakrájet na čtverce a ty jen pak poskládat na tvarohovou náplň.
Dobré chutnání!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI