Pracky s citronovou kůrou zpět

Ingredience:
mleté vlašské ořechy120 ghladká mouka150 gmoučkový cukr100 g
máslo pokojové teploty100 gmletá skořice1/2 kžičkymletý hřebíček1/2 lžičky
kůra z 1/2 většího citronu dle chuti
mleté vlašské ořechy 120 g, hladká mouka 150 g, moučkový cukr 100 g, máslo pokojové teploty 100 g, mletá skořice 1/2 kžičky, mletý hřebíček 1/2 lžičky, kůra z 1/2 většího citronu dle chuti

Příprava

Moje strašně oblíbený, vláčný pracny s citronovou kůrou! Co jsem živá, vždycky jsem někde ochutnala pracny, co byly tvrdý jak kamen a hořký, páč byly kakaový. A najednou tenhle zázrak, který mě naučila moje kolegyně Kamča. Navíc je to tak rychlý a já myslela, bůhví jaká je s nimi práce.

Suché ingredience smícháme v míse, pak přidáme máslo, vejce a na ploše zpracujeme vláčné těsto, které zabalíme do folie a necháme v lednici odpočinout alespoň 6 hodin, ideálně přes noc. Troubu předehřejeme na 180 stupňů, těstem naplníme formičky a uprostřed uděláme malinký důlek. Pečeme zhruba 8 minut, vyndáme a necháme je minutku stát. Ještě teplé vyklepneme, jde to krásně samo. Nakonec je můžeme obalit v domácím vanilkovým cukru, já je mám ale nejradši jen tak.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2018-01-04 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy30 min
Nápojaperitiv
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI