Pracny zpět

Ingredience:
hladká mouka340 grostlinný tuk360 gcukr moučka210 g
mleté ořechy140 gholandské kakao CARLA Chocolate50 gcitronová kůra dle chuti
mletá skořice dle chutimletý hřebíček dle chuti
hladká mouka 340 g, rostlinný tuk 360 g, cukr moučka 210 g, mleté ořechy 140 g, holandské kakao CARLA Chocolate 50 g, citronová kůra dle chuti, mletá skořice dle chuti, mletý hřebíček dle chuti

Příprava

Dnes vám přináším staročeský receptík na cukroví, které dělávaly naše babičky, prababičky...prostě je u nás od nepaměti. Jsou to pracny, neboli medvědí tlapky. Kouzelné na tomto cukrovíčku je použití kořeníčka, bez něj to prostě není ono.

Zpracované těsto plníme do formiček a pečeme při 180°C do růžova, vlažné obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem (pokud se pracny obalují moc teplé, tak se cukru přilepí moc a pak zvlhne).

2016-12-01 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI