Ingredience: | |||||
cukr moučka | 120 g | žloutek (pro alergiky - 1 bílek) | 1 ks | mleté oříšky nebo mleté ovesné vločky pro alergiky | 80 g |
skořice | 1/2 lžičky | nastrouhaná citronová kůra | 1 lžička | mouka (100 g hladká mouka a 100 g polohrubá mouka) | 200 g |
kakao | 1 lžíce | Caro - instantní sypká káva | 1/2 lžíce | cukr moučka + vanilka | na obalení |
máslo | 120 g |
Pracny. Cukroví, které sice pekařky a kuchařky dokonale znají, však vždycky se od sebe recepty trošku liší. Zkuste tedy tento recept, který si určitě oblíbíte.
Oba druhy mouky s máslem, cukrem, žloutkem, oříšky nebo vločkami, citronovou kůrou, kakaem, Carem a skořicí zpracujeme na hladké těsto a dáme na 2 hodiny do potravinářské folie do chladu (můžeme dát, ale i přes noc do lednice). Opravdu je to lepší.
Uděláme si malé kousky, které vtlačujeme do formiček a dáme péci na 170 stupňů na cca 7- 10 minut, hlídáme (formičky jsem ale nemastila dopředu a těsto upečené mi samo vypadávalo z formiček, až jsem nestíhala)! Opravdu nemusíte formičky vymazávat, těsto je i tak dost mastné… a je to letos poprvé, co mi šly formičky krásně vyklopit. Manžel je plnil, já je vyklápěla, prostě musí být spolupráce…ale já pak nesmím a nejím, manžel yes:-)
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI