Pudingová roláda zpět

Těsto:
žloutky4 kscukr4 lžícepolohrubá mouka4 lžíce
bílky utřené v tuhý sníh4 ks
Náplň:
mléko500 mlcukr krupice6 lžicčokoládový pudingový prášek2 ks
holandské kakao CARLA Chocolate2 lžícemáslo250 gcukrářská poleva mléčná CARLA Chocolate na ozdobení
žloutky 4 ks, cukr 4 lžíce, polohrubá mouka 4 lžíce, bílky utřené v tuhý sníh 4 ks, mléko 500 ml, cukr krupice 6 lžic, čokoládový pudingový prášek 2 ks, holandské kakao CARLA Chocolate 2 lžíce, máslo 250 g, cukrářská poleva mléčná CARLA Chocolate na ozdobení

Příprava

Včera jsme měli rodinnou oslavu, tak jsem na ní upekla dětem na přání pudingovou roládu, kterou zbožňují. Nechtělo se mi ji nijak zdobit, takže jsem jí jen „učesala vidličkou“ a na závěr pocákala mléčnou polevou.

Utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme mouku a ručně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na pečící papír potřený olejem a pečeme na 180°C do růžova. Počkáme pár minut, aby z rolády odešla vařící pára a poté ještě teplou roládu stočíme i s papírem a necháme vychladnout.

Do mléka dáme 2 lžíce cukru, pudingy a uvaříme hustý puding. Máslo vyšleháme se 4 lžícemi cukru a 2 lžícemi kakaa. Pak postupně přidáváme vychladlý puding. Po vychladnutí upečené rolády, ji roztočíme, potřeme náplní, zatočíme (postupně při stáčení sundáváme pečící papír) a náplní potřeme celou roládu. Nakonec již jen dle fantazie ozdobíme a můžeme servírovat.

2016-12-12 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI