Těsto (dva pláty): | |||||
vejce | 2 x 4 ks | cukr krupice | 2 x 4 lžíce | polohrubá mouk | 2 x 4 lžíce |
vanilkový cukr | 2 ks | ||||
Punčový rozvar: | |||||
voda | 1/4 l | cukr krupice | 50 g | rum | 2 lžíce |
punčové aroma | pár kapek | potravinářské barvivo | dle potřeby | ||
Cukrová poleva: | |||||
cukr moučka | 300 g | horká voda | 2 lžíce | rum | 2 lžíce |
Dále budete potřebovat: | |||||
pikantní marmeláda (rybízová, ostružinová, jahodová) | dle chuti | čokoládová poleva | dle chuti |
Můj manžel miluje punčák. Jednou jsme mu už punčový dort k narozkám upekla, ale tentokrát připravuji na oslavu jiný dortík a tak jsem přemýšlela, jak mu udělat radost, abychom neměli doma na oslavě dortíky. Brouzdala jsem na netu, přemýšlela jsem o punčových řezech, ale oslovila mě punčová roláda. Recept byl teda trochu jiný, ale upravila jsem jej a vznikla z toho tato božská punčová roláda, která je velmi jednoduchá na přípravu a zvládne ji úplně každý!
Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C a připravíme si dva plechy, které vyložíme pečícím papírem, který vymažeme tukem. Poté si utřeme žloutky s cukrem krupice a vanilkovým cukrem do pěn, přidáme mouku a ručně vmícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto rozdělíme na plechy, rozetřeme a dáme péci na 180°C do růžova.
Zatím, co se nám korpusy na roládu pečou, si připravíme rozvar. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme cukr, rum, punčové aroma a mícháme, dokud se nám cukr nerozpustí. Nakonec přidáme potravinářské barvivo.
Ihned po upečení korpusů jeden piškotový plát potřeme marmeládou a přiklopíme druhým plátem, který pomocí mašlovačky potřeme připraveným punčovým rozvarem, poté marmeládou a zatočíme do rolády. Roládu přesuneme na tác spojem dolů.
Potom si připravíme polevu, z moučkového cukru, horké vody a rumu. Roládu polevou polijeme a necháme ztuhnout v lednici. Nakonec si rozehřejeme cukrářskou polevu v sáčku CARLA Chocolate, ustřihneme roh a ozdobíme, dle vlastní fantazie.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI