Quinoa dezert s mangem, mandlovým mlékem a skořicí zpět

Ingredience:
vařená quinoa - červená a žlutá170 gmandlové mléko Provamel dle konzistencemango Kent1 ks
skořice dle chuti
vařená quinoa - červená a žlutá 170 g, mandlové mléko Provamel dle konzistence, mango Kent 1 ks, skořice dle chuti

Příprava

Často když připravuji přílohu, uvařím jí více a připravím zároveň dezertík, placky nebo karbanátky. Tentokrát to byla právě quinoa, mango už bylo hezky měkké a v kombinaci se skořicí je prostě výborné, často se musím hodně držet, abych to malému nesnědla.

Uvařenou quinou vyšleháme s mandlovým mlékem, skořicí a částí manga, naplníme do pohárů a ozdobíme pokrájeným mangem, lehce poprášíme skořicí.

Příprava quinoy: Quinoa vyniká svou jednoduchou přípravou. Vařte podobně jako rýži (2 díly vody na 1 díl Quinoy) po dobu 15-20 minut. Po uvaření se quinoa vyznačuje příjemně lehkou, nadýchanou strukturou a jemnou, lehce oříškovou chutí.

2016-04-04 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI