Quinoa kaše s jahodami, ořechy a sýrem cottage zpět

Ingredience:
tříbarevná quinoa1 hrnekkokosové mléko1 hrnekmed2 lžíce
jahody + na ozdobení6 kscottage sýr4 lžícevlašské ořechy hrst
mátové lístky na ozdobení
tříbarevná quinoa 1 hrnek, kokosové mléko 1 hrnek, med 2 lžíce, jahody + na ozdobení 6 ks, cottage sýr 4 lžíce, vlašské ořechy hrst, mátové lístky na ozdobení

Příprava

Quinou jsem si velmi oblíbila. Je to v prvé řadě velmi zdravá, ale i chutná potravina. Oblíbila jsem si ji také pro její univerzálnost. Hodí se prakticky při jakémkoliv vaření tak i pečení. Už jsem ji zkoušela jako přílohu, jako zavářku do polévky, jako obal místo klasického trojobalu, na pečení a nyní se dostala na řadu její další sladká podoba. Tato její sladká forma je mi opět velmi sympatická a mohla bych říci, že bude patřit mezi mé oblíbené.

Quinou si uvaříme dle návodu, místo vody však použijeme mléko. Nejprve si ji propláchneme vlažnou vodou a pak vaříme v mléce cca 15 minut. Mezitím si nakrájíme jahody na kostičky. Necháme quinou trochu zchladnout a pak do ní zamícháme med a sýr cottage. Jako poslední vmícháme jahody a ořechy. Můžeme dozdobit pár lístky máty. Podáváme jako snídani nebo svačinu.

Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2016-04-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI