Ingredience: | |||||
velká jablka | 2 ks | quinoa | 3/4 hrníčku | třtinový cukr | 2 lžičky |
mletá skořice | 1 lžička | máslo | 1 lžíce | mléko | 1/4 hrníčku |
Venku prší a já s hrnkem teplého čaje koukám z okna, jak jsou nedělní plány ta tam. Na druhou stranu mám čas udělat parádní snídani. Tak proč ne? Na quinou s jablky a skořicí stejně pomýšlím už dlouho...
Nechci Vás honit po všech čertech, abyste sháněli quinou, chia semínka a podobné specifické suroviny, protože vím, že ne všichni jste z Prahy se dvěma bio obchody vedle domu, ale tento recept mě přesvědčil, že to za to stojí. Tak snad budete souhlasit.
Nejprve dejte vařit quinou dle návodu. Mezitím okrájejte slupku z jablek a ty pak nakrájejte bez jadřinců na malé kousky. A nezapomeňte občas promíchnout quinu a okusit, jak je na tom (nemusí být zcela dovařená, na pánvi to doženete). Rozehřejte na pánvi půlku připraveného másla a mírně na něm osmahněte jablka. Ty posléze zasypte cukrem a skořicí a míchejte tak, aby se v tom jablka zcela obalila. Jakmile se tak stane a jablka jsou poloměkká (ať z nich v závěru nemáte přesnídávku), přilijte mléko, již uvařenou quinou a zbytek másla. Ještě chvíli tuto směs vařte, než se máslo a mléko absorbuje a můžete servírovat. Mezitím zcela změknou i jablka. Porce je to minimálně pro 4, ale nejspíš se Vám stane, stejně jako nám, že si s tím hravě poradíte dva.
A teď mě ještě napadá, že klidně můžete na pánev přihodit i rozinky, jestli je máte rádi.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI