Korpus: | |||||
České Ghíčko | 1 lžíce | banán | 1 ks | jablečné pyré | 200 g |
vanilková hraška + voda na rozkvrdlání | 1 lžíce | vařená červená quinoa | 150 g | rýžová mouka polohrubá | 80 g |
mandlové mléko | 50 ml | kypřící prášek bio-nebio | 1 lžička | ||
Krém: | |||||
jahody | 6 - 8 ks | šmakoun goji a brusinky | 100 g | ||
Na ozdobení: | |||||
jahody | dle potřeby |
K této dobrotě se těžko píší nějaká slova. Je to prostě bomba. Těsto nemá chybu a v kombinaci s krémem je to pohádka. Budu se muset hodně držet abych je nesnědla. Já sladkému příliš neholduji, ale tohle je teda MŇAMKA.
Uvařenou quinou rozmixujeme dohladka, přidáme jablečné pyré, rozmixovaný banán a ve vodě rozkvrdlanou vanilkovou hrašku. Za stálého mixování přidáme Ghí, rýžovou mouku a mandlové mléko a kypřící prášek.
Vzniklé těsto nandáme do formiček na tartaletky, rozhrneme do stran, vložíme do trouby a pečeme na 150°C přibližně 45 minut, těsto se nesmí lepit, vyzkoušíme špejlí. Po upečení necháme korpus vychladnout.
Mezitím si připravíme krém. Vyšleháme si společně jahody s ochuceným šmakounem. Vychladlý korpus ozdobíme krémem a navrch přidáme jahody.
Tartaletky se hůře vyklápěly, musela jsem si pomoci dřevěnou lžičkou, pokud nemáte formičky na tartaletky klidně použijte muffiny či jiné formičky.
Krém nesmí téct, přidávejte jahody postupně. Pokud by byl krém řídký, přidejte šmakouna nebo chia semínka. Tento krém lze použít dále do palačinek, na lívance, klidně i jako náplň do dortu. Pokud máte možnost, dejte těsto do silikonových formiček, lépe se vyklápí. Pokud ne formičky vytřete tukem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI