Ingredience: | |||||
rozinky namočené na pár hodin do vody | 100 g | goji namočené spolu s rozinkami | 2 lžíce | vlašské ořechy | 2 hrsti |
loupané mandle | 2 hrsti | ovesné vločky | 1 hrst | pufovaný amarant | 2 hrsti |
amarantové vločky | 1 lžíce | kokos | 1 lžíce | chia semínka | 2 lžičky |
ovesné mléko | 1 lžíce |
Všichni to známe, tu neodolatelnou chuť na něco dobrého a v dosahu není nic, co by vám chuťové buňky uspokojilo. Rozhodla jsem se, že svým chuťovým buňkám nabídnu tuto variantu mlsání. Neznamená to, že když je něco zdravého, tak to není dobré. Na těchto bonbonech jsem si mohla opravdu pochutnat a bez výčitek.
Nejprve je třeba hrozinky a goji na pár hodin namočit do vody (minimálně na dvě hodiny). Poté namočené hrozinky a goji dejte do mixéru a rozmixujte na kompaktní hmotu. Poté si nasekejte ořechy, na velikost tak jak to máte rádi, aby byly kusy či kousky. Oříškovou směs nasypte do hmoty z hrozinek a goji, přidejte vločky amarant, kokos a chia semínka. Nakonec přilijte lžící ovesného mléka (nebo stačí i samotná voda). Chia semínka se díky tomu nafouknou. Výsledná konzistence by měla být lepkavá a tak akorát hustá. Směs jsem pak lžičkou naplnila do tvořítek na led a dala před noc zmrznout.
Raw bonbony pak doporučuji skladovat v mrazáku i nadále a vytáhnout vždycky těsně před mlsáním. I když pokud jde o mě, tak byly hned snězené.
Inspirovala jsem se na webu jakorybicka.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI