Základ z datlí: | |||||
datle | 150 g | mandle | 50 g | sůl | špetka |
kokosový olej | 60 ml | ||||
Náplň z oříšků: | |||||
kešu oříšky | 300 g | kokosový olej | 150 ml | semínka z 1/2 vanilkového lusku | dle chuti |
datlový sirup | 80 ml | větší jahody | 5 ks | šťáva z jednoho citronu | dle chuti |
Pistáciová vrstva: | |||||
pistácie | 40 g | zralý banán | 1 ks | kokosový olej | 30 ml |
šťáva z 1/2 limetky | dle chuti | ||||
Na ozdobu: | |||||
jahody | dle potřeby | čerstvá máta | dle chuti |
Už dlouho jsem chtěla zkusit něco neobvyklého. Mám na mysli něco bez mouky, cukru a vajíček, něco veganského a raw a bio a homemade a tady je to všecko dohromady.
Nikdy bych nevěřila, že dort z kešu oříšků může být tak dobrý, jak já jsem se mýlila. Je to chuťová dokonalost. Kokosový olej celé toto dílko drží pohromadě, kešu oříšky dodávají krémovitost, jahody jahodovost a pistácie s banánem a limetkou perfektní kyselkavou tečku na dortu.
Měla jsem trochu problém s mixérem, ten můj není tak výkonný a tak jsem tu smě s neustále stírala stěrkou, aly se všechno umixovalo. Pokud máte kvalitní mixér, dobře pro vás. V tom mém dortu jsou sem tam cítit kousky oříšků, ale na chuti to naštěstí nevadí.
Postup:
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI