Raw citrónovo-kokosové řezy z baby fíků a vlašských ořechů zpět

Ingredience:
vlašské ořechy3/4 hrnkusušené baby fíky3/4 hrnkusůl špetka
strouhaný kokos1 a 1/2 hrnkukokosový olej2 lžícecitronová kůra2 lžíce
citrony - šťáva z nich2 kskurkuma1/2 lžičkymed1 - 2 lžíce
vlašské ořechy 3/4 hrnku, sušené baby fíky 3/4 hrnku, sůl špetka, strouhaný kokos 1 a 1/2 hrnku, kokosový olej 2 lžíce, citronová kůra 2 lžíce, citrony - šťáva z nich 2 ks, kurkuma 1/2 lžičky, med 1 - 2 lžíce

Příprava

Nedávno mě zaujal recept na raw řezy. U nás jsou oblíbené spíše pečené dezerty, ale tento mě opravdu zaujal a rozhodla jsem se jej vyzkoušet. Řezy jsou skvělé svoji lehkostí a kyselou chutí citrónu. Takže, kdo má rád citrónovou chuť, bude to určitě jeho šálek kávy.

Nejprve si uděláme korpus. Buď ve food procesoru nebo s výkonným tyčovým mixérem si rozmixujeme vlašské ořechy a fíky se špetkou soli. Vznikne tak mírně lepivá směs, kterou vsypeme na plech (zapékací mísy) vyložený pečícím papírem a natlačíme jej prsty do všech stran.

Poté si připravíme náplň. Do mísy si vsypeme strouhaný kokos, přidáme kokosový olej, kúru z citronu, citrónovou šťávu, kurkumu med a vše promixujeme tyčovým mixérem. Poté náplň přendáme na korpus a pomocí vypouklé strany lžíce uhladíme. Řez pak dáme minimálně na hodinu do lednice. Skladujte v chladu.

2016-09-01 Dezerty

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu carujeme.cz.

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI