Korpus: | |||||
namletá pohanka (pohanková mouka) | 1 hrnek | sušené datla | 1 hrnek | voda | dle potřeby |
Čokoládová vrstva: | |||||
banán | 1 ks | kakao | 1/2 lžíce | datlový sirup | 1/2 lžíce |
mandle | 1 a 1/2 lžíce | voda | 1/2 lžíce | ||
Jahodová vrstva: | |||||
čerstvé jahody | 1 hrnek | avokádo | 1/2 ks | sirup | 1/2 lžíce |
Mátová vrstva: | |||||
mátové listy | 1/2 hrnku | avokádo | 1/2 ks | banán | 1/2 ks |
šťáva z 1/2 citronu | dle chuti | sirup | 1/2 lžíce | kokosový olej | 1 lžička |
Raw stravování v ČR se těší čím dál větší oblibě(yahoo!) a já se stejně někdy divím, proč vitariánské dortíky nejsou dostupné všude. Vlastně od té doby, co jsem jich pár ochutnala, se ptám, proč se ještě jiné dezerty vyrábí. Nač pečeme po všech stránkách náročné dorty, když můžeme mít dokonalý zdravý koláč. Navíc k létu se tyto lehké dezerty hodí úplně nejvíc. Aspoň já teda ve vedrech hned tak něco nepozřu. Tentokrát jsem se snažila, aby byl dortík i méně nákladný. Abyste ale jeho chuť opravdu ocenili, je třeba být fanouškem máty, právě ta ho dělá netradičním.
Suroviny na korpus rozmixujeme. Pokud je potřeba, přidáváme trochu vody a směsí vyložíme dno dortové formy(s odepínatelnými stěnami.)
Suroviny na vrstvy rozmixujeme a pokud nejsou směsi dost husté, chvíli chladíme nebo mrazíme. Pokud chceme, aby hezky držely na sobě a netekly, po každé vrstvě na chvíli dort zamrazíme a poté přidáme další vrstvu. Stačí ale finální podobu pořádně vychladit či lehce zamrazit. Vrstev je možné udělat víc.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI