RAW mrkvový dort zpět

Korpus:
mrkev (celkem 250 g)2 ksvlašské ořechy + hrst na ozdobu200 grozinky125 g
kokos40 gagáve sirup3 lžíceskořice1 lžička
perníkové koření1/2 lžičky
Citrónová poleva:
kešu ořechy100 gcitronová šťáva3 lžíceagáve sirup3 lžíce
voda4 lžícekokosový olej1 lžícevanilka špetka
mrkev (celkem 250 g) 2 ks, vlašské ořechy + hrst na ozdobu 200 g, rozinky 125 g, kokos 40 g, agáve sirup 3 lžíce, skořice 1 lžička, perníkové koření 1/2 lžičky, kešu ořechy 100 g, citronová šťáva 3 lžíce, agáve sirup 3 lžíce, voda 4 lžíce, kokosový olej 1 lžíce, vanilka špetka

Příprava

Už si o tom cvrlikali i vrabci na střeše. Letošní úroda vlašských ořechů stojí za starou bačkoru. A bohužel cena i dostupnost milovaných vlašáků jsou toho důkazem. Na trzích jsem ukořistila asi půl kila ořechů a přemýšlela, jak je upravím. Přeci jenom si je musíme užít.

Recept na RAW mrkvový dort mám v merku již delší dobu. Ze všech stran slyším o tom, jak je ten vyhlášený mrkvový dort ze Starbucks vynikající. Prý na něj chodí i Goťák. No co, jako vegan jsem se smířila s tím, že originál asi nikdy neochutnám, ale spokojím se i s modifikovanou verzí. Co spokojím, olizovala jsem se až za ušima. Navíc vím, že pro své tělo dělám dobrou věc a že do něj necpu jen bílý cukr a mouku.

Díky mrkvi je dort krásně šťavnatý a zaručuji vám, že u jednoho kousku je obtížné skončit. Ale pamatujte, jsou to samé ořechy, ovoce a sirup, takže si ukrojte opravdu jen francouzskou porcičku. Zde se hraje na kvalitu a ne na kvantitu.

Postup:
Minimálně 4 hodiny předem (lépe přes noc) zalijte kešu ořechy vodou a nechte odmočit.

Rozinky zalijte vodou a nechte minimálně 1 hodinu nacucat.

Mrkev oloupejte a vložte do nožového mixéru. Promixujte tak, abyste dostali malé kousíčky mrkve.

Mrkev nechte v mixéru a přidejte odmočené a slité rozinky a všechny ostatní suroviny na korpus. Mixujte pomocí "pulsů". Vždy setřete ze stěn mixéru a opět krátce promixujte. Pozor, nepřemixujte se až do pasty.

Směs můžete přendat do misky a ručně promíchat, aby se koření dostalo opravdu všude.

Směs natlačte rovnoměrně do formy a dejte do lednice.

Mezitím si připravte polevu. Kešu ořechy slijte a dejte do omytého mixéru. Přidejte všechny ostatní suroviny a nechte mixovat, dokud nebude konzistence hladká.

Korpus vyndejte z lednice a rozetřete na něj připravenou polevu. Posypejte vlašskými ořechy.

Dort dejte do lednice a nechte pár hodin uležet.

2013-12-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptspeciální diety
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostoslava
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI