RAW pohanková kaše zpět

Ingredience:
pohanka200 gvlašské ořechy100 gbanán1 ks
voda / rostlinné mléko20 mlskořice1 lžičkaostružiny150 g
švestky200 gkokos60 gmleté lískové oříšky1 hrstka
javorový sirup1 sklenička
pohanka 200 g, vlašské ořechy 100 g, banán 1 ks, voda / rostlinné mléko 20 ml, skořice 1 lžička, ostružiny 150 g, švestky 200 g, kokos 60 g, mleté lískové oříšky 1 hrstka, javorový sirup 1 sklenička

Příprava

Raw pohanková kaše patří mezi velice rychlé u chutné snídaně. Dá se připravit v mnoha podobách a příchutích. Stačí, když máme doma jakékoliv ovoce, oříšky a sirup.  


Ostružiny mají vysoký obsah vitamínů a minerálu, převážně Vitamín C, který podporuje imunitu a pomáhá detoxikovat. Obsahují také kyselinu listovou, fosfor, hořčík, draslík a železo. Rostlinná barviva obsažená v ostružinách posilují a regenerují cévy, posilují vazivo a chrání chrupavku. Mají antioxidační, protizánětlivé a prý i protirakovinné účinky. Ostružiny celkově zpomalují stárnutí organismu. 

Švestky obsahují velké množství vlákniny, proto pozitivně působí na činnost střev (na zácpu). Jsou dobrým zdrojem draslíku. Působí také močopudně, díky tomu se z těla odstraňuje přebytečná voda a sůl. Pokud máme možnost, konzumujeme ostružiny a švestky v různých podobách po celý rok.     

Pohanka je bezlepková pseudoobilovina. Je významným zdrojem rutinu, který pozitivně působí na cévy a křečové žíly. Také redukuje obsah cholesterolu v krvi. Pohanka obsahuje také cholin, který regeneruje jaterní buňky a napomáhá odbourávání nahromaděného tuku v játrech. Ideální, pokud máme čas, je pohanku před použitím nechat naklíčit. Něco o klíčení zde.

Jak na to:
  • Večer předem si namočíme pohanku a vlašské ořechy. Ráno vodu slijeme a vše propláchneme.
  • Pohanku a vlašské ořechy přendáme do koktejlového mixéru, přidáme banán, skořici, trochu vody nebo rostlinného mléka a mixujeme na hladkou kaši.
  • V nožovém mixéru rozmixujeme švestky. Můžeme osladit sirupem.
  • Do uzavíratelných skleniček vrstvíme kaši, mixované ovoce, čerstvé ovoce, kokos a mleté oříšky. Přelíváme sirupem podle potřeby. Zdobíme lístky máty. Nejlépe podáváme vychlazené.
2022-04-05 Dezerty

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlavýživové speciality/diety
Receptnízkokalorický
Složitost receptulehká
Typ receptu
výživové speciality/diety
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostpiknik
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI