Raw pohanková kaše s mandlovou smetanou zpět

Ingredience:
pohanka1/2 hrnkumandlová smetana200 mlskořice1 lžíce
arašidové máslo1 lžíceslunečnicová semínka1 hrstnepražené kakaové boby1 hrstka
oříšky1 hrstka
pohanka 1/2 hrnku, mandlová smetana 200 ml, skořice 1 lžíce, arašidové máslo 1 lžíce, slunečnicová semínka 1 hrst, nepražené kakaové boby 1 hrstka, oříšky 1 hrstka

Příprava

Často si po ránu dělám své vlastní kaše. Většinou to nechávám na víkend, kdy mám dost času a můžu si se snídaní vyhrát. Miluji pohanku a proto jsem se rozhodla připravit pohankovou kaši. Tahle bude ovšem bez vaření a bez dlouhých příprav. Ideální je pohanku konzumovat namáčenou nebo naklíčenou. Jen tak nepřijdete o cenné látky, které obsahuje. Pak už jen stačí všechno rozmixovat, ozdobit a máte hotovo.

Pohanku nasypeme do větší mísy, zalijeme ji vodou a necháme ji přes noc namáčet. Ráno vodu slijeme a pohanku vsypeme do mixéru. Přidáme mandlovou smetanu nebo rostlinné mléko, skořici, arašídové máslo a slunečnicová semínka. Vše rozmixujeme na jemnou kaši. Pokud se Vám bude zdát kaše hustá, přidejte ještě trochu mléka nebo vody. V případě potřeby můžete kaši dosladit stévií nebo medem. Před servírováním kaši ozdobíme nepraženými kakaovými boby a oříšky. 

Doboru chuť!

2015-11-04 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI