Korpus: | |||||
špaldová či hladká mouka | 125 g | hnědý cukr | 50 g | máslo | 115 g |
kakao | necelá 1 lžíce | sůl | špetka | ||
Náplň: | |||||
plátky mandlí (předem trošku opečené v troubě) | 75 g | mouka | 10 g | sůl | špetka |
hnědý cukr | 75 g | máslo | 70 g | vejce | 2 ks |
rum | 1 lžička | citronová kůra z bio citronu | dle chuti | rebarbora | dle potřeby |
tvaroh | 1 vanička | mandle | na posypání |
Po dnešku v práci jsem tak tak stála na nohách a měla jsem sto chutí zakotvit na gauči a ani se nehnout. Jenže mamka mi přinesla ze zahrady rebarboru, manžel je věčně hladový a věčně šmejdí po kuchyni, co by snědl, a Eliška mi nedala chvíli klidu. Tak mi to nedalo a šla jsem péct. Vznikl úžasný koláč, pro který si každý přišel 2x přidat. Dieta v háji. (smích)
Napřed si rozehřejeme troubu na 180 stupňů. Pak si do mixéru dáme suroviny na korpus, mixneme až nám vznikne bochánek, který necháme odležet v lednici. Formu vyložíme pečícím papírem a těsto rozválíme/rozmačkáme až do stran a trošku nahoru. Dáme do trouby na 15 minut zapéct. Pak vytáhneme a necháme vychladnout.
Do stejného mixéru si nasypeme vychladlé opečené mandle, cukr, sůl a trošku mouky a mixneme, až jsou mandle rozmixované. Pak přidáme 2 vejce, máslo, rum, citronovou kůru a tvaroh a vše promícháme. Směs nalijeme na korpus a rozetřeme. Rebarboru si očistíme, oloupeme, poklademe na krém, pocukrujeme rebarboru a posypeme mandlemi. Šup do trouby a pečeme cca 40 minut (zapomněla jsem sledovat čas, tak je to odhadem).
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI