Rebarborový krambl s jahodami zpět

Ingredience:
očištěná rebarbora200 gočištěné jahody200 ghnědý cukr4 vrchovaté lžíce
máslo80 gmoučkový cukr100 ghladká mouka100 g
očištěná rebarbora 200 g, očištěné jahody 200 g, hnědý cukr 4 vrchovaté lžíce, máslo 80 g, moučkový cukr 100 g, hladká mouka 100 g

Příprava

Můj muž tvrdí, že horkého kramblu není nikdy dost. Naprosto s ním souhlasím - a obávám se, že i vy se přidáte do stejného tábora, až zaboříte lžičku do téhle voňavé nádhery. 

Jahody a rebarbora jsou dokonalý pár, zapečené v kombinaci s drobenkou snad ani nemají konkurenci.

Postup

  1. Troubu začněte předehřívat na 200°C. Rebarboru oloupejte za pomocí malého nože: na konci jí lehce odřízněte kousek slupky, palcem přitlačte k nožíku a zatáhněte po celé délce stonku. U mladých stonků se tímto úkonem netrapte, u starších na pár místech loupání nejdřív vyzkoušejte a sami posuďte, jak moc je potřebné z nich takto stáhnout pevnější povrchová vlákna.
  2. Očištěné stonky pokrájejte na dvoucentimetrové špalíčky a nasypte do zapékací misky. Měla by být tak velká, aby se do ní rebarbora vešla v jedné vrstvě. Posypte hnědým cukrem a za pomocí rukou promíchejte, aby se rebarbora cukrem obalila.
  3. Jahody umyjte, odřízněte z nich stopky a jiná nejedlá místa a nakrájejte na čtvrtky. Přidejte k rebarboře a letmo promíchejte.
  4. Studené máslo, cukr a mouku odměřte do misky a mněte konečky prstů tak dlouho, až utvoříte drobenku. Tou posypte rebarboru v zapékací misce. Několikrát s miskou klepněte o kuchyňskou linku, aby se drobenka trochu dostala mezi ovoce, nicméně nemíchejte.
  5. Zapékejte 25-30 minut, až povrch zezlátne a spodní část krásně bublá. Jezte tak horké, jak vám ústa dovolí. Pokud se nechcete dělit o jednu misku, při přípravě rozdělte krambl do dvou stejných samostatných. Anebo, jde-li o dezert k odpolední kávě, použijte malé šálky a pečte kratší dobu. Ony to chvíli v troubě vydrží, pokud nejsou z jemného čínského porcelánu po babičce.
2014-10-17 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI