Korpus: | |||||
polotučné mléko | 250 ml | bílý vinný ocet | 1 lžíce | hladká mouka | 200 g |
jedlá soda | 1 lžička | holandské kako | 1 lžíce | kukuřičný škrob | 1 lžíce |
třtinový cukr | 200 g | velká vejce | 2 ks | slunečnicový nebo řepkový olej | 200 ml |
potravinářská tekutá barva - červená | cca 2 lžičky | ||||
Krém: | |||||
sýr Philadelphia | 625 g | cukr moučka | 8 - 10 lžic | pro ředění je možné použít smetanu | dle potřeby |
Barvené dorty a potravinářská barviva moc nemusím. Ale! Chtěla jsem už hrozně dlouho vyzkoušet recept na Red velvet cheesecake, který zkrátka obarvený je a nevím jak a čím jinak barvivo nahradit. S tekutým barvivem jsem pracovala poprvé v životě a toto je také vhodné na rozprašování airbrush. S barvou se pracovalo pohodlně a dobře, je k zakoupení ZDE. Hlavně mě ale v této souvislosti zajímá VAŠE zkušenost s potravinářskými barvivy, používáte je a která? Uvítám veškeré zkušenosti a tipy ohledně toho jak a čím barvit, případně co nejpřírodněji.
2 dortové formy o průměru 15cm vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
V míse si smícháme mléko a vinný ocet, necháme stát.
V jiné míse smícháme prosátou mouku, kukuřičný škrob, kakao, sodu a cukr.
Jakmile mléčná směs začne utvářet hrudky, smícháme ji s vejci, olejem a barvivem. Postupně přimícháme také moučnou směs, důkladně promícháme.
Troubu předehřejeme na 170 st.
Do každé formy dáme polovinu těsta a dáme péct na 25-30 minut nebo dokud se těsto nelepí na špejli.
Po vyjmutí necháme korpusy zcela vychladnout.
Připravíme si krém - smícháme sýr s cukrem - cca třetina krému půjde dovnitř mezi korpusy.
Korpusy podélně rozkrojíme a každý namažeme sýrovým krémem, naskládáme je na sebe.
Nakonec nejvíce krému naneseme nahoru, můžeme použít také cukrářský pytlík.
Dort necháme před podáváním dobře vychladit v lednici - min. 2 hodiny.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI