Ingredience: | |||||
vařená nebo pečená červená řepa | 250 g | změklé máslo | 130 g | řecký bílý jogurt s 10% tuku | 200 g |
zlatý sirup (třtinový cukr, nebo jiný sirup dle chuti) | 160 g | vejce | 3 ks | celozrnná mouka špaldová | 100 g |
hladká mouka špaldová | 150 g | kvalitní kakao | 30 g | jedlá soda | 1/2 lžičky |
prášek do pečiva | 1/2 lžičky | sůl | špetka | sekaná hořká čokoláda nebo čokoládové vločky | hrst |
sekané pekanové ořechy | hrst |
Ne rozhodně vás nebudu přesvědčovat, že jsem tento recept vymyslela sama. Inspirovala jsem se u Kitchenette. Přiznat to a není žádná ostuda, proč se neinspirovat u královny foodblogerek. A pokud by se vám má verze nezamlouvala, můžete klidně čerpat z originálu. Každopádně je to báječný způsob, jak do na první pohled nezdravé záležitosti zamaskovat spoustu zdravých surovin. No řekněte sami, znáte dítě, které by se nadšeně vrhalo na koláč z červené řepy? A věřím, že spousta tatínků odpůrců zdravé stravy by z této informace znechuceně odvraceli hlavu... No tak jim to prostě neříkejte a uvidíte, že budou naprosto nadšení.
Do mixeru dejte řepu nakrájenou na větší kousky, máslo, jogurt, vejce a sirup a vše rozmixujte do hladké kaše, nebo spíše koktejlu. V míse si smíchejte všechny sypké ingredience, kromě čokolády a ořechů. Do sypké směsi postupně zašlehávejte řepnou směs, až vám vznikne hladké a poměrně řídké těsto. Nakonec přimíchejte sekanou čokoládu a ořechy.
Těsto nalijte do připravených košíčků. Můžete pochopitelně využít i libovolně silikonové formy a nebo ho použít jako základ pro skvělý dort.
Nechte péct v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 15 minut. Muffiny musí po upečení zůstat stále vláčné, ale zapíchnutá dřevěná špejle či párátko musí zůstat po vytažení suché.
Muffiny vydrží vláčné i několik dní. Můžete je také vylepšit smetanovým nebo čokoládovým krémem, či pařížskou šlehačkou dle vlastní chuti a fantazie.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI