Těsto: | |||||
žloutek | 5 ks | cukr krupice | 5 lžic | polohrubá mouka | 5 lžic |
Náplň: | |||||
másllo | 250 g | mléko | 400 ml | cukr krupice | 2 lžíce |
retro pudingový prášek s příchutí čokoláda-višeň | 2 balíčky | cukr moučka | 3 lžíce | višně | dle potřeby |
Dnes jsme jeli na rodinnou oslavu a tak jsem upekla roládu, ale né obyčejnou roládu, ale Retro višňovou a pudingovým krémem. Musím se vám přiznat, miluji Retro pudingy od Amylonu. Jsou prostě boží! Díky nim vytvoříte během chvilky originální krém na dort, nebo dezert. Více o Retro pudingách od Amylon,a.s., které jsem testovala, si můžete přečíst u mě na webu www.varimesvendy.cz.
Nejprve si uvaříme puding. Z mléka, dvou lžic cukru krupice a pudingových prášků si uvaříme hustý puding. Nezapomeneme na uvařený puding položit potravinářskou fólii, aby se nám nevytvořil nežádoucí škraloup. Změklé máslo v pokojové teplotě vyšleháme s třemi lžícemi cukru moučka a pomalu přidáváme vychlazený puding. Vyšleháme v hladký krém.
Těsto na roládu si připravíme tak, že si oddělíme žloutky od bílků. Poté vyšleháme z bílků tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a přidáme mouku. Pak pomalu ručně vmícháme do žloutkové směsi sníh z bílků. Hotové těsto rozetřeme na pečicí papír potřený olejem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C do růžova. Po vyndání z trouby pár minut počkáme, aby odešla vařící pára, a ještě teplou roládu srolujeme včetně pečícího papíru a necháme vychladnout.
Teď již jen roládu roztočit, naplnit krémem, poklást višněmi a zatočit (při zatočení opatrně sundáváme pečící papír). Zbývající krém použijeme na zdobení rolády pomocí cukrářského sáčku. Nakonec ozdobíme dle vlastní fantazie.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI