Těsto: | |||||
vejce | 5 ks | cukr krupice | 200 g | olej | 5 lžic |
hladká mouka | 200 g | sůl | špetka | ||
Krém: | |||||
máslo | 250 g | moučkový cukr | 200 g | kako | 2 lžíce |
rum | 2 lžíce | uvařené brambory ve slupce | 600 g | ||
Šlehačka: | |||||
smetana ke šlehání | 2 kelímky | ztužovač šlehačky | 2 balíčky | zakysaná smetana | 1 kelímek |
cukr moučka | dle chuti | ||||
Na dokončení: | |||||
rum | dle chuti | marmeláda | dle potřeby | nastrouhaná čokoláda | dle potřeby |
Dezert s netradičním krémem s brambor, který jistě překvapí svojí vynikající chutí každou návštěvu.
Nejlépe den předem uvaříme brambory ve slupce.
Celá vejce ušleháme s cukrem a olejem. Přidáme mouku a sůl.
Těsto rozetřeme na plech (25x35 cm)vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 10 - 15 minut - zkoušíme špejlí.
Necháme vychladnout. Pak pokapeme rumem a potřeme marmeládou.
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
Utřeme máslo s cukrem, přidáme kakao a rum. Nakonec vmícháme brambory. Krém natřeme na korpus.
Šlehačky vyšleháme se ztužovači, vmícháme zakysanou smetanu a cukr podle chuti. Šlehačku natřeme na korpus s krémem. Dozdobíme nastrouhanou čokoládou a dáme vychladit.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI