Piškot: | |||||
vejce | 5 ks | moučkový cukr | 3 lžíce | olej | 2 lžíce |
horká voda | 2 - 3 lžíce | polohrubá mouka | 5 lžic | kakao | 2 lžíce |
prášek do pečiva | 1/2 balíčku | marmeláda | na potření | ||
Krém: | |||||
mléko | 750 ml | vanilkový pudink (nejraději používám od Dr. Oetkera - je hustý) | 3 balíčky | vaječného koňaku | 200 ml |
máslo | 250 g | moučkový cukr | 3 lžíce | ||
Pařížská šlehačka: | |||||
rostlinná šlehačka Cremefine (na šlehání! existuje ještě na vaření) | 2 ks | cukr | 1 lžíce | kakao | 2 lžíce |
Přestaňme se trápit a pojďme do pořádnýho dezertu, který je tak trošičku kalorická bombička, ale chutná. Dietu budeme držet až zítra, co?
Žloutky vyšlehat s cukrem, přidat horkou vodu, olej, promíchat, lehce vmíchat ušlehaný sníh z bílků a nakonec a přes sítko mouku, kakao a prášek do pečiva.
Piškot upečeme na normálním plechu (30x40cm). Po zchladnutí potřeme marmeládou (zabrání vsakování vlhkosti do piškotu shora).
Připravíme si krém: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, do horkého vmícháme vaječný koňak a promícháme (cukr do pudinku není potřeba, koňak je sladký).
Necháme vychladnout. Mezitím rozšleháme máslo s cukrem a po částech přidáváme vychladlý pudink a šleháme krém doběla.
Krém naneseme na piškot, potřený marmeládou a nakonec navrstvíme ušlehanou šlehačku s cukrem a kakaem (výhoda šlehačky Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned Pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženete, tak uvedete k varu večer normální šlehačku s cukrem a kakaem a dáte vychladnout a přes noc nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháte)
Ozdobíme dle fantazie…
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI