Ingredience: | |||||
změklé máslo | 200 g | cukr | 220 g | vanilkový cukr | 1 balíček |
vejce | 6 ks | ricotta (nebo tvaroh v kostce) | 1 kg | polohrubá mouka | 120 g |
kypřící prášek | 1/2 balíčku |
O víkendu prostě nesmí chybět nějaká dobrota ke kávě. Tak dnes u nás tento koláč. Kdo nemusí ricottu, může ji nahradit tvarohem, výsledek je stejně úžasný jako s ricottou.
Ricottu nebo tvaroh necháme přes plátýnko vykapat a vymačkáme.
Máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci ušleháme do pěny. Ricottu přidáme do pěny a šleháme. Pak přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a šleháme na hladké těsto. Vlijeme do vymazané a moukou nebo strouhankou vysypané dortové formy o průměru 26 cm.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200 stupňů asi 50 minut.
Necháme vychladnout na mřížce a pocukrujeme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI