Těsto: | |||||
hladká mouka | 400 g | vejce | 1 ks | 33% smetana ke šlehání | 1 kelímek |
Hera máslová | 250 g | sůl | 1/2 lžičky | ||
Ořechová náplň: | |||||
vlašské ořechy | 250 g | moučkový cukr | 180 g | bílek (žloutek si ponecháme na potření rohlíčků) | 1 ks |
rum | 3 lžíce |
Není rohlíček, jako rohlíček. Myslím, že fotografie je důkazem. Však nevěřili byste, jak výborně chutnají. Každá kuchařka se po naservírování stává doslova bohyní.
Mouku prosejeme a všechny ingredience promícháme v pružné nelepivé těsto. Dáme do mikrotenového sáčku a necháme přes noc v lednici.
Ořechy najemno pomeleme, přidáme ostatní suroviny a řádně promícháme.
Těsto si rozdělíme na 5 stejných dílů. Pracovní plochu nebo vál (silikonovou podložku) zlehka podsypeme hladkou moukou. Z každého dílu pomocí ručního válečku vyválíme kruh o velikosti desertního talířku a výšce cca 3 milimetry. Rádýlkem vykrojíme 8 výsečí. Ořechovou náplň klademe na širší stranu trojúhelníku a zabalíme do tvaru rohlíčků. Plechy si vysteleme papírem na pečení a rohlíčky tam naskládáme. Žloutek rozmícháme s 2 lžičkami mléka a potřeme rohlíčky. Vložíme do trouby a při teplotě 180 st. pečeme přibližně 15 minut dorůžova. Respektujeme zkušenosti s vlastní troubou. Ihned po vytažení z trouby pocukrujeme moučkovým cukrem
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI