Ingredience: | |||||
listové těsto | 1 balení | červené jablko | 2 ks | máslo | 1 lžíce |
třtinový cukr | 1 lžíce | broskovo-mučenková marmeláda | 1 lžíce | žloutek rozšlehaný s polévkovou lžící vody | 1 ks |
Web Kitchenette? Ten zná určitě každý! Skvělé fotky, chutné recepty a všechno do sebe prostě zapadá. Já ho sleduji už nějakou dobu, ale teprve teď jsem se rozhodla konat. Je to sice jeden z jednodušších receptů, ale rozhodně ho mohu doporučit! Udělejte si doma rustikální koláč.
Je rychlý a zvládne ho každý. Přiznám se, práci jsem si usnadnila koupí hotového listového těsta. Originální recept vám ale nabídne i variantu, kde se o vše můžete postarat sami. A jako já můžete vyměnit doporučenou meruňkovou marmeládu za nějakou jinou, třeba broskvovo-mučenkovou!
Připravte si plech vyložený pečicím papírem a předehřejte si troubu na cca 200 °C. Obě jablka dobře omyjte, rozkrojte na poloviny, odstraňte jaderníky a nakrájejte na tenké plátky. Balení koupeného těsta splácejte do hroudy, trochu propracujte a rozválejte na asi 3 milimetry tenký kruh (pokud chcete hezky kulatý koláč, vyřízněte kolo pomocí velkého talíře). Dejte kolo na plech a naaranžujte na něj plátky jablek. Posypejte lžící cukru a po celém koláči rozmístěte pravidelně malé hoblinky másla. Okraj korpusu nakonec potřete rozšlehaným žloutkem. Pečte 20 až 25 minut do zlata. Po vyndání z trouby, ještě za tepla, potřete ovoce marmeládou!
Ten můj je trochu opečenější, ale u nás doma prostě milujeme křupavé koláče! Originál najdete ZDE!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI