Ingredience: | |||||
polohrubá mouka | 300 g | krupicový cukr | 200 g | rozpuštěné máslo | 100 ml |
33% smetana na šlehání | 150 ml | vejce | 1 ks | prášek do pečiva | 1/2 sáčku |
citron - kůra | 1/2 ks | strouhaný kokos | 4 lžíce | rybíz nebo jiné ovoce | 400 g |
Na dveře pomalu klepe nová úroda rybízu, tak pojďme rychle vytáhnout z mrazáku zbytek loňské zásoby a upečeme si nějakou sladkou dobrotu.
Troubu dáme předehřát na 170°C. Formu na pečení vyložíme pečícím papírem (nebo ji vymažeme sádlem a vysypeme strouhaným kokosem).
Mouku promícháme s práškem do pečiva a nastrouhanou citronovou kůrou.
Vejce, cukr a máslo ušleháme do husté pěny. Přidáme smetanu, připravenou mouku, vše promícháme a nalijeme do formy.
Těsto stejnoměrně posypeme kokosem a poté rybízem. Pečeme přibližně 50 minut, každý podle typu své trouby.
Před koncem pečení vyzkoušíme zapíchnutím špejle do těsta, jestli máme upečeno. Pokud se těsto na špejli nelepí, máme hotovo.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Na pečení jsem použila formu o rozměrech 22 x 32 cm.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI