Rybízové sušenky zpět

Ingredience:
špaldová mouka180 gzměklé máslo65 gmed4 lžíce
šťáva z cca 4 - 5 lžic rybízu dle chutiprášek do pečiva1 lžička
špaldová mouka 180 g, změklé máslo 65 g, med 4 lžíce, šťáva z cca 4 - 5 lžic rybízu dle chuti, prášek do pečiva 1 lžička

Příprava

U nás se pořád marodí, takže na vaření jako takové to prostě není. Chtělo to něco pro rozveselení a tu u nás znamená dát se do pečení sušenek. Dnes jsem vybrala něco pro naši malou slečnu, a to rybízové sušenky. Díky rybízu to na konci opravdu trochu štípne, což má naše malá ráda.

V míse smíchejte mouku s máslem, medem. Přidejte prášku do pečiva a šťávu z vymačkaného rybízu (přes sítko). Propracujte hmotu na těsto, které zabalíte do potravinové folie a dáte minimálně na 30 minut do lednice odpočinout. Poté z těsta vyválejte placku tlustou cca 0,5 cm a pomocí vykrajovátek vykrajujte tvary. Sušenky dejte na plech s pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 6-8 minut až začnou sušenky mírně hnědnout.

2016-02-09 Dezerty

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI