Rybízový koláč s drobenkou zpět

Ingredience:
vejce2 ksbílý jogurt1 velký kelímek (400g)cukr krystal200 g
hladká mouka330 gkypřící prášek do pečiva1 ksčervený rybízcca 2 velké hrsti
Drobenka:
změklé máslo40 gcukr krystal40 ghladká mouka100 g
vejce 2 ks, bílý jogurt 1 velký kelímek (400g), cukr krystal 200 g, hladká mouka 330 g, kypřící prášek do pečiva 1 ks, červený rybíz cca 2 velké hrsti, změklé máslo 40 g, cukr krystal 40 g, hladká mouka 100 g

Příprava

V pátek jsem byla u dědy na zahrádce, stromy i keře obsypané plody, všechno vonělo a dozrávalo. Maliny, třešně, angrešt, rybíz, josta i meruňky. A já si říkala, sakra, proč to není nějak víc rozložené, nejlépe přes celé prázdniny? Proč všechny ty dobroty zrají během června, skoro naráz, a já pak nevím, co upéct dřív? V šuplíku mám kupu receptu na jahody a stihnu sotva dva, tři a už je po nich. Třešně jsou skoro přezrálé, angrešt začíná pukat a i rybíz se za chvíli bude muset všechen očesat. Tak rychle do koláče s ním!

Troubu předehřejeme na 180°C. Vajíčka prošleháme s jogurtem, postupně přisypeme cukr, mouku a kypřící prášek a vymícháme hladké těsto. Nalijeme ho do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou, povrch uhladíme, poklademe rybízem a posypeme drobenkou (na drobenku prsty nebo vidličkou promneme máslo, cukr a mouku). Pečeme necelou hodinu, dozlatova, testujeme špejlí.

2017-07-10 Dezerty

Poznámka

Koláč jsem pekla v kulaté formě o průměru 24 cm. Mám ráda "vysoké" koláče, kde je hodně těsta, vy si ho ale můžete upéct i na plech, budete v tom případě potřebovat zhruba dvojnásobek rybízu i drobenky.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI