Rychlé minidezerty se šlehčkou zpět

Ingredience (8 ks mini dezertů):
velká nastrouhaná jablka4 ksmléko1/2 hrnkupolohrubá mouka1 hrnek
cukr krupice3/4 hrnkuprášek do pečiva1 ksvejce1 ks
kakao3 lžícerum5 lžicolej5 lžic
čokoláda (nemusí být) dle chuti
velká nastrouhaná jablka 4 ks, mléko 1/2 hrnku, polohrubá mouka 1 hrnek, cukr krupice 3/4 hrnku, prášek do pečiva 1 ks, vejce 1 ks, kakao 3 lžíce, rum 5 lžic, olej 5 lžic, čokoláda (nemusí být) dle chuti

Příprava

V létě je fajn, že máme k dispozici neustále čerstvé ovoce. Proto, když čekáme návštěvu, nebo jsme naopak pozvaní, je velmi snadné vykouzlit úžasné dobroty. A tady je jedna z nich.

Všechny ingredience smícháme a vylijeme do vymazané a vysypané formy na „srnčí hřbet“. Pečeme při 180°C asi 25 minut (musíte zkusit špejlí, zdali je to již upečeno).

Po vychladnutí nakrájíme plátky a potřeme marmeládou.

Pak již jen nastříkáme vyšlehanou šlehačkou uvnitř i na povrchu, ozdobíme dle fantazie a můžeme servírovat.

2019-07-26 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI