Ingredience: | |||||
polohrubá mouka | 250 g | sádlo | 125 g | vejce | 1 ks |
mléko | 125 ml | droždí | 10 g | cukr | 1/4 lžičky |
sezónní ovoce (švestky, meruňky, borůvky...) | dle chuti | ||||
Drobenka: | |||||
máslo | 50 g | hrubá mouka | 100 g | cukr | 100 g |
Přináším Vám další receptík z pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem, který můžete sledovat na TV Paprika CzSk. Na koláč na podzim a v zimě využívám mražené blumy s švestky, nebo borůvky, rybíz.
Z mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Kvásek dělám tak, že dám mléko a trochu cukru do hrnce a na sporáku míchám prstem (abych ohlídala teplotu), jak začne být mléko teplé, odstavím ze sporáku, nadrobím droždí a počkám, až vzejde kvásek - tj. udělá se béžová "peřina" na mléce a mléko již není vidět.
Do misky dáme mouku, vejce, nastrouhané sádlo a kvásek s trochou mléka. Těsto zpracujeme a dáme rovnou na plech, nebo do formy (nevymazaný, nevysypaný, těsto je tučné dost), kde ho ručně vymačkáme do stran, abychom udělali okraje. Na těsto poklademe ovoce a posypeme drobenkou. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C do zlatova.
Fotos: Katalin Sándor
Všechny recepty najdete na: www.tvpaprika.cz
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI