Rychlokynutý koláč s ovocem a drobenkou zpět

Ingredience:
polohrubá mouka250 gsádlo125 gvejce1 ks
mléko125 mldroždí10 gcukr1/4 lžičky
sezónní ovoce (švestky, meruňky, borůvky...) dle chuti
Drobenka:
máslo50 ghrubá mouka100 gcukr100 g
polohrubá mouka 250 g, sádlo 125 g, vejce 1 ks, mléko 125 ml, droždí 10 g, cukr 1/4 lžičky, sezónní ovoce (švestky, meruňky, borůvky...) dle chuti, máslo 50 g, hrubá mouka 100 g, cukr 100 g

Příprava

Přináším Vám další receptík z pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem, který můžete sledovat na TV Paprika CzSk. Na koláč na podzim a v zimě využívám mražené blumy s švestky, nebo borůvky, rybíz.

Z mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Kvásek dělám tak, že dám mléko a trochu cukru do hrnce a na sporáku míchám prstem (abych ohlídala teplotu), jak začne být mléko teplé, odstavím ze sporáku, nadrobím droždí a počkám, až vzejde kvásek - tj. udělá se béžová "peřina" na mléce a mléko již není vidět.

Do misky dáme mouku, vejce, nastrouhané sádlo a kvásek s trochou mléka. Těsto zpracujeme a dáme rovnou na plech, nebo do formy (nevymazaný, nevysypaný, těsto je tučné dost), kde ho ručně vymačkáme do stran, abychom udělali okraje. Na těsto poklademe ovoce a posypeme drobenkou. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C do zlatova.

Fotos: Katalin Sándor

Všechny recepty najdete na: www.tvpaprika.cz

2019-11-12 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI