Rychlý hrníčkový perník ze zakysané smetany zpět

Ingredience:
zakysaná smetana250 mlpolohrubá mouka2 hrnky (250 ml)holandské kakao CARLA Chocolate2 lžíce
kypřící prášek do perníku1 kscukr krupice1 hrnekmléko1 a 1/2 hrnku
sůl špetkaolej2 lžícecelá vejce2 ks
skořice1 lžičkapovidla nebo marmeláda dle potřeby
zakysaná smetana 250 ml, polohrubá mouka 2 hrnky (250 ml), holandské kakao CARLA Chocolate 2 lžíce, kypřící prášek do perníku 1 ks, cukr krupice 1 hrnek, mléko 1 a 1/2 hrnku, sůl špetka, olej 2 lžíce, celá vejce 2 ks, skořice 1 lžička, povidla nebo marmeláda dle potřeby

Příprava

Včera ráno, než šla Vendulka do školky, tak mi dala úkol: "Maminko, prosím, upečeš mi perník?" Takže jsem ihned začala přemýšlet jaký… Ode mě již znáte cuketový, nebo kefírový, ale tentokrát jsem zvolila trošku jiný. Věřte mi, že díky smetaně je opravdu vláčný, takže "se nepráší od pusy".

Všechny ingredience umícháme a vylijeme na vysypaný a vymazaný plech. Pečeme asi 25 minut při 180°C (zkuste do perníku píchnout špejlí, jestli už je upečený). Poté můžeme perník podélně proříznout a natřít marmeládou nebo povidly.

2017-01-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI