Rychlý rebarborový koláč s drobenkou zpět

Těsto:
cukr krupice150 grostlinný tuk (Hera)150 gcelá vejce2 ks
polohrubá mouka300 gmléko100 mlprášek do pečiva1 ks
Drobenka:
máslo50 ghrubá mouka100 gcukr krupice100 g
Dále:
rebarbora dle potřeby
cukr krupice 150 g, rostlinný tuk (Hera) 150 g, celá vejce 2 ks, polohrubá mouka 300 g, mléko 100 ml, prášek do pečiva 1 ks, máslo 50 g, hrubá mouka 100 g, cukr krupice 100 g, rebarbora dle potřeby

Příprava

Hledáte vláčný koláček upečený do 30ti minut? Tady je! Měla jsem už dlouhou dobu chuť na babiččin rebarborový koláč, který jsem měla už jako malá holka moc ráda. Byl hezky vláčný, měl málo těsta a byl nakyslý od rebarbory. Tak jsem nalistovala v babiččině sešitku receptík a upekla. Tento koláč je jednoduchý, rychlý a velmi žravý - jednoho kousku nezůstane.

Nejprve si připravíme hluboký plech o velikosti 38 x 30 cm, který vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Rostlinný tuk rozpustíme, přidáme všechny ingredience a zpracujeme těsto. Těsta je málo a není tekuté, ale to je správně. Těsto opatrně rozetřeme na připravený plech. Přidáme oloupanou a pokrájenou syrovou rebarboru a posypeme drobenkou. Pečeme asi 20 minut při 180°C (poté zkusíme špejlí, případně snížíme teplotu a necháme dopéct).

2017-06-05 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI