Ingredience: | |||||
rýžová polohrubá mouka | 217 g | pohanková mouka | 100 g | České Ghíčko Bio | 60 g |
Alsan bio (náhražka másla) | 120 g | kokosový cukr | 100 g | kokosový cukr | 2 hri |
třešně | 435 g | rybíz | 125 g | borůvky | 100 g |
Třešničky už pomalu dozrávají, někde již dozrály, ale u nás doma právě vrcholí doba sklizně. Přemýšlela jsem jaký koláč či moučník připravit. Neměla jsem chuť na žádné kynuté těsto či klasický korpus. Hlavní podmínkou byla rychlost přípravy a to se povedlo dokonale. Tento koláč zvládne každý a jeho příprava je nejen snadná, ale i rychlá. Navíc může mít spoustu chuťových variací. Můžeme jej připravit s jablíčky, skořicí a ořechy, pro nejmenší jen s jablíčky a hruškou či se švestkami a mákem. Pokud si chcete přidat cenné bílkoviny, přidejte do těsta přírodního či ochuceného Šmakouna. Dokonalá chuť díky Ghí a kokosovému cukru, který má úžasnou vůni a chuť, pojďte si tento úžasný koláč připravit i vy.
Jak jsem řekla, snadno a rychle, heslo tohoto koláče. Základem pro tento koláč je vytvoření drobenky. Smícháme si rýžovou a pohankovou mouku s Ghíčkem, Alsanem a kokosovým cukrem.
Vzniklou drobenku vpěchujeme do dortové formy, ponecháme si 3-4 hrsti drobenky stranou. Když máme vytvarovaný korpus, připravíme si ovoce. Třešně, borůvky a rybíz smícháme s dvěma hrstmi kokosového cukru a zbylou drobenkou. Důkladně ovoce s cukrem a drobenkou promícháme, rozprostřeme do formy na upěchovaný základ. Připravený koláč vložíme do rozehřáté trouby, pečeme na 180°C, přibližně 20-30 minut. Jakmile začne na povrchu drobenka růžovět, vyndáme ven z trouby.
Necháme vychladnout. Po vychladnutí jde poměrně dobře krájet, ale musí se opatrně podebrat. My jsme na nic nečekali, zasedli jsme společně venku ke koláči a jedli jej z formy lžičkou. Pokud budete chtít, aby se dal lépe vyndat z formy, bude zapotřebí formu vymazat a vysypat pohankovou nebo rýžovou polohrubou moukou.
Krásné léto a přeji dobrou chuť.
Pokud budete přidávat Šmakouna, doporučuji jej nastrouhat najemno a přidat do korpusu, který tvoří dno, před přidáním si odebrat 2-3 hrsti drobenky, kterou následně spojíme s přidaným ovocem a cukrem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI