Rýžovo-pohankový drobenkový koláč s třešněmi, rybízem a borůvkami zpět

Ingredience:
rýžová polohrubá mouka217 gpohanková mouka100 gČeské Ghíčko Bio60 g
Alsan bio (náhražka másla)120 gkokosový cukr100 gkokosový cukr2 hri
třešně435 grybíz125 gborůvky100 g
rýžová polohrubá mouka 217 g, pohanková mouka 100 g, České Ghíčko Bio 60 g, Alsan bio (náhražka másla) 120 g, kokosový cukr 100 g, kokosový cukr 2 hri, třešně 435 g, rybíz 125 g, borůvky 100 g

Příprava

Třešničky už pomalu dozrávají, někde již dozrály, ale u nás doma právě vrcholí doba sklizně. Přemýšlela jsem jaký koláč či moučník připravit. Neměla jsem chuť na žádné kynuté těsto či klasický korpus. Hlavní podmínkou byla rychlost přípravy a to se povedlo dokonale. Tento koláč zvládne každý a jeho příprava je nejen snadná, ale i rychlá. Navíc může mít spoustu chuťových variací. Můžeme jej připravit s jablíčky, skořicí a ořechy, pro nejmenší jen s jablíčky a hruškou či se švestkami a mákem. Pokud si chcete přidat cenné bílkoviny, přidejte do těsta přírodního či ochuceného Šmakouna. Dokonalá chuť díky Ghí a kokosovému cukru, který má úžasnou vůni a chuť, pojďte si tento úžasný koláč připravit i vy.

Jak jsem řekla, snadno a rychle, heslo tohoto koláče. Základem pro tento koláč je vytvoření drobenky. Smícháme si rýžovou a pohankovou mouku s Ghíčkem, Alsanem a kokosovým cukrem.

Vzniklou drobenku vpěchujeme do dortové formy, ponecháme si 3-4 hrsti drobenky stranou. Když máme vytvarovaný korpus, připravíme si ovoce. Třešně, borůvky a rybíz smícháme s dvěma hrstmi kokosového cukru a zbylou drobenkou. Důkladně ovoce s cukrem a drobenkou promícháme, rozprostřeme do formy na upěchovaný základ. Připravený koláč vložíme do rozehřáté trouby, pečeme na 180°C, přibližně 20-30 minut. Jakmile začne na povrchu drobenka růžovět, vyndáme ven z trouby.

Necháme vychladnout. Po vychladnutí jde poměrně dobře krájet, ale musí se opatrně podebrat. My jsme na nic nečekali, zasedli jsme společně venku ke koláči a jedli jej z formy lžičkou. Pokud budete chtít, aby se dal lépe vyndat z formy, bude zapotřebí formu vymazat a vysypat pohankovou nebo rýžovou polohrubou moukou.

Krásné léto a přeji dobrou chuť.

2016-07-08 Dezerty

Poznámka

Pokud budete přidávat Šmakouna, doporučuji jej nastrouhat najemno a přidat do korpusu, který tvoří dno, před přidáním si odebrat 2-3 hrsti drobenky, kterou následně spojíme s přidaným ovocem a cukrem.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI