Ingredience: | |||||
mléko | 1 l | Zlatý klas | 1 balíček | krystalový cukr | 200 g |
rýže | 200 g | vanilkový cukr | 1 balíček | kompot - meruňky, třešně, rybíz...prostě jakýkoliv (drobné ovoce může být čerstvé) | 350 g |
Rýžové dezerty nejsou zas až tak rozšířené, přitom lze vždycky vykouzlit nějakou tu poobědovou lahůdku. V kombinaci s pudinkem je tento recept opravdu vláčný a určitě se po něm jen zapráší.
Z 1/2 l mleka, Zlatého klasu a 120 g cukru uvaříme hustý pudink. Vlijeme do formy na srnčí hřbet, který jsme vypláchli studenou vodou. Na puding položíme vypeckované třešně a a jiné ovoce...Ze zbylého mléka, rýže, cukru a vanilkového cukru uvaříme hustou kaši, kterou horkou navrstvíme na ovoce a jemně přitlačíme. Dáme do ledničky dokonale vychladnout, nejlépe je připravovat den dopředu. Potom "srnčí hřbet" vyklopíme, ozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou, nebo přelijeme ovocnou šťávou.
Zlatý klas - Dr. Oetker - na přípravu vanilkových krémů a náplní
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI