Samoas sušenky zpět

Ingredience:
máslo160 gkrupicový cukr120 ghladká mouka250 g
soda1/2 lžičkysůl špetkaprášek do pečiva1/2 lžičky
vanilkový extrakt1 lžícemléko1 - 1,5 lžícekrupicovýcukr250 g
máslo6 lžicsmetana120 mlstrouhaný kokos250 g
hořká čokoláda dle potřeby
máslo 160 g, krupicový cukr 120 g, hladká mouka 250 g, soda 1/2 lžičky, sůl špetka, prášek do pečiva 1/2 lžičky, vanilkový extrakt 1 lžíce, mléko 1 - 1,5 lžíce, krupicovýcukr 250 g, máslo 6 lžic, smetana 120 ml, strouhaný kokos 250 g, hořká čokoláda dle potřeby

Příprava

Samoas nebo také Caramel de - Lites. Základem je máslové těsto, které voní po vanilce a je namočené v čokoládě. Na sušence najdete směs karamelu a praženého kokosu. Vše vrcholí opět čokoládou. Nádhera co? A Tytyna má pro vás na tuto dobrotu recept!

Ručním mixérem vyšleháme máslo, cukr a vanilku. V míse smícháme mouku, sodu, prášek do pečiva a špetku soli. Sypkou směs postupně přidáváme do másla. Vznikne nám drobenka, kterou vysypeme na vál a ručně zpracujeme. Pokud se těsto drobí, přidáme mléko podle potřeby. Pokud se po přidání mléka lepí, dosypeme mouku. :) Těsto zakryjeme fólií a dáme na 30 minut odpočívat do ledničky. Mezitím si připravíme karamelovo - kokosovou směs.
 
Opražíme kokos a dáme ho prozatím bokem. Cukr necháme v pánvičce rozpustit na karamel. Ztlumíme a přidáme máslo. Obojí pořádně rozmícháme, stáhneme z vařiče. V mikrovlnné troubě ohřejeme smetanu. Velmi opatrně a po částech lijeme do karamelu za stálého míchání. Karamel bude divoký a bude bublat! Tak na něj pozor! Karamelovou hmotu lijeme na opražený kokos, pečlivě promícháme a dáme chladit.
 
Troubu předehřejeme na 180°C. Těsto vyndáme z ledničky, vyválíme a vykrajujeme požadované tvary. Ty skládáme na plech vyložení pečícím papírem. Pečeme 10 minut. Doporučuji hlídat. Sušenky musí být lehce zlatavé. Chvilka nepozornosti a jsou kakaové. Necháme vychladnout.
 
Karamelovo - kokosovou směs dáme do cukrářského sáčku a zdobíme jí sušenky. Poté rozpustíme čokoládu a štětečkem nebo mašlovačkou natíráme spodek sušenek. Zbytkem čokolády sušenky pocákáme, necháme zaschnout a jíme. :) 
2015-01-21 Dezerty

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI