Ingredience na dvě babky | |||||
vlažné mléko | 120 ml | instantní droždí ( 7g) | 1 sáček | hladká mouka | 500 g |
cukr krystal | 100 g | sůl | 1 špetka | vejce | 3 ks |
máslorozpuštěné | 150 g | ||||
Skořicová náplň: | |||||
změklé máslo | 180 g | cukr krystal | 180 g | mletá skořice | 20 g |
sůl | 1 špetka | ||||
Cukrový sirup: | |||||
cukr krystal | 50 g | voda | 50 ml |
Skořicovou babku u nás pečeme každý měsíc a to je co říct. Obvykle nerada peču ty stejné moučníky dokola, když se ale jedná o nadýchané kynuté těsto a sladkou a voňavou náplň plnou skořice a másla, tomu se prostě nedá odolat. Báječně voní, už když naplněná a stočená ve formě kyne v nahřáté troubě a co teprve ta vůně během pečení! Miluju vůni skořice a zkaramelizovaného cukru. To jsou pak muka, když babku upeču pozdě večer, aby byla na ráno ke snídani. Naposledy jsem během pečení byla uspat našeho druhého chlapečka, který měl zřejmě zlý sen, a jak tak znovu usínal, ještě napůl ze spaní vykládal, jak chce papat koláč. To jak se ta úžasná vůně linula celým bytem až do pokojíčku...
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI