Ingredience (30 kousků): | |||||
celozrnná jemná špaldová mouka (nebo polohrubá pšeničná) | 175 g | moučkový cukr | 30 g | přepuštěné máslo (nebo normální) | 75 g |
vejce | 1 ks | mletá skořice | 1 lžíce | ||
Do druhé části těsta: | |||||
mleté kakaové boby (nebo kvalitní kakao bez cukru) | 1 lžička | ||||
Zdobení: | |||||
oblíbená marmeláda (pomerančová nebo meruňková) | 3 lžíce | rozpuštěná kvalitní čokoláda 80-90% | 50 g | mrazem sušené maliny | 1 lžíce |
mrazem sušený pomeranč | 1 lžíce |
Někdo začíná péct cukrovíčko až ke konci listopadu. Já vymýšlím cukrovíčko a zdobení již od září. A tak jedno voňavé po skořici, čokoládě a ovoci vám teď prozradím.
Ze všech surovin si vytvoříme krásně hladké těsto, které rozdělíme na 2 poloviny a do druhé ještě zapracujeme mleté kakaové boby a necháme 60 minut odpočinout v lednici.
Mezi dvě fresh fólie vložte část těsta a vyválejte těsto na tloušťku 2 - 3 mm a vykrajujte požadované tvary.
Po naplnění celého plechu vložte plech do rozehřáté trouby na 150 stupňů a pečte 10 minut.
Cukrovíčko nechejte vychladnout na mřížce. Pak slepujte marmeládou vždy k sobě jedno světlé a jedno tmavé cukrovíčko. Po slepení cukrovíčko pocákejte rozpuštěnou čokoládou a posypte mrazem sušeným ovocem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI