Ingredience: | |||||
polohrubá mouka | 250 g | cukr moučka | 90 g | máslo | 160 g |
žloutek | 1 ks | citronová kůra | 1 lžička | skořice | 1 lžíce |
mandle na ozdobení | hrst |
Recept je z babiččiny kuchařky a je variantou na linecké cukroví, proto se na mém blogu nedivte, že suroviny a postup jsou téměř identické
Sypké suroviny sesypeme do mísy a důkladně promícháme. Pak přidáme žloutek a změklé máslo a rukama vypracujeme hladké těsto (není třeba se lekat, že i po dlouhém hnětení se bude trochu drolit). Těsto je opravdu nutné nechat důkladně odležet, jinak se bude rozpadat. Druhý den ho rozválíme na velmi tenkou placku (čím tenčí, tím lepší, ale musí se z ní dát pohodlně vykrajovat) a vykrajujeme malé kartičky, které širším nožem přenášíme na máslem vymazaný plech, potíráme je rozšlehaným vejcem a zdobíme polovinou mandle. Pečeme v troubě rozehřáté na 150 stupňů, dobu je třeba odhadnout podle tloušťky těsta a trouby. Těsto má tendenci rychle tmavnout, takže je třeba ho dobře hlídat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI