Skořicové vafle na pomerančích s "pařížskou smetanou" a pomerančovým krémem zpět

Ingredience:
špaldová mouka T 630200 gvejce2 ksbanán1 ks
mandlové mléko300 mlvanilkový lusk - vanilka z něj1/2 ksskořice na špičku lžičky
koko Ghí2 lžičkyjedlá soda na špičku lžičkypro dospělé panela či jiné sladidlo1 - 2 lžíce
Krém:
kokosové mléko v plechu REAL dle potřebykakaový prášek Troubelice dle potřebyjavorový či datlový sirup dle chuti
pomeranče - šťáva z nich2 kspanela2 - 3 lžíceŠmakoun krém s pomerančovou příchutí1 ks
špaldová mouka T 630 200 g, vejce 2 ks, banán 1 ks, mandlové mléko 300 ml, vanilkový lusk - vanilka z něj 1/2 ks, skořice na špičku lžičky, koko Ghí 2 lžičky, jedlá soda na špičku lžičky, pro dospělé panela či jiné sladidlo 1 - 2 lžíce, kokosové mléko v plechu REAL dle potřeby, kakaový prášek Troubelice dle potřeby, javorový či datlový sirup dle chuti, pomeranče - šťáva z nich 2 ks, panela 2 - 3 lžíce, Šmakoun krém s pomerančovou příchutí 1 ks

Příprava

Dnes ráno jsem potřebovala pořádný start a měla jsem strašnou chuť na něco sladkého. Rozhodla jsem se pro rychlé vafle. Kakaový krém z kokosového mléka jsem měla z předchozího dne a byl by hřích takovou dobrotu nezužitkovat.

Jdeme na ně.

Žloutky s bílky rozšleháme metličkou, přidáme pokrájený banán, rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme vanilku, skořici, koko ghí, postupně za stálého míchání přisypeme mouku a přilijeme mandlové mléko, nakonec přidáme špetku jedlé sody. Ještě jednou vše zamícháme a pustíme se do pečení.

Já mám vaflovač z Lidlu, peču na stupeň 4 po dobu 4 minut, dozlatova.

Pokud si chcete připravit ráno vafle a nevstávat velmi brzy, doporučuji si připravit kakaový krém předem.

Kokosové mléko v plechu (vybírejte vysokoprocentní, REAL, se kterým pracuji má 80% dužiny, bohužel dostupný pouze v Německu, případně kokosová smetana soyatoo, pokud nemáte problémy s mléčnými produkty, klidně klasickou pařížskou šlehačku) dáme zachladit na 24 hodin do lednice, případně na 45 minut do mrazáku. Následně vyšleháme na plné otáčky, osladíme dle chuti a přidáme kakaový prášek, dáme zachladit do lednice. Pokud se rozhodnete pro Soyatoo, smetanu vyšleháme a přidáme kakaový prášek. Soyatoo je již slazena a za mě docela dost, proto raději volím kokosové mléko v plechu, ale chápu, že někdy je málo času.

Vlažné vafle ozdobíme šmakoun krémem s příchutí pomeranče, kokosovo-kakaovým krémem, přelijeme zkaramelizovanou šťávou z pomerančů a panely, pokapeme kokosovým sirupem, ozdobíme pomerančovými plátky.

Zkaramelizovanou šťávu jsem připravila následovně. Odšťavnila jsem si pomeranče, přivedla šťávu k varu, přidala panelu a lehce zredukovala.

Náš malý jedl valfičky s kakaovým krémem, ale pokud bych chtěla i pro něho pomerančový krém, postupovala bych následovně.

Rozmixujeme mandle (pro dobré mixování je dobré šlehat alespoň 100g mandlí) se šťávou z pomerančů – 1-2 kusy šťáva z nich, přidáme meruňky (pokud není sezóna, tak z mrazáku nebo domácí meruňková marmeláda, džem), hlídáme si konzistenci, pokud bude hustá, doředíme mandlovým mlékem. Případně můžeme rozmixovat meruňkového ŠMAKOUNA s mandlemi, pomerančovou šťávou a doředit rostlinným mlékem. Meruňkový Šmakoun o proti krémům BKM neobsahuje.

Přeji příjemné mlsání.

2017-01-25 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI