Skořicovo-mandlové hvězdičky zpět

Ingredience:
mandle300 gmoučkový cukr300 gbílky3 ks
mletá skořice1 lžička
mandle 300 g, moučkový cukr 300 g, bílky 3 ks, mletá skořice 1 lžička

Příprava

Každoroční problém co z bílky při pečení vánočního cukroví, je tímto receptem aspoň z části vyřešen. Navíc jako bonus získáte nový druh cukroví, který je prudce jedlý a vypadá přímo sněhově vánočně.

Mandle nastrouhat najemno, bílky vyšlehat s cukrem do husté hmoty.
1/3 bílků oddělat stranou na polevu.
Zbytek vyšlehaných bílků smíchat s mandlemi a skořicí v "těsto".
To vyválíme na cca 0,5 cm silný plát- podsypaváme moučkovým cukrem.
Vykrajujeme hvězdičky, které potíráme zbytkem vyšlehaného bílku.
Sušíme v troubě při 120 °C asi 20 minut.

2016-01-13 Dezerty

Poznámka

Z uvedeného množství připravíte cca 80 kousků cukroví.

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI