Skořicovo-medový kynutý koláč s jablky zpět

Těsto:
špaldová mouka typ 1050 Lidl400 gcukr krystal50 gdroždí42 g (1 kostka)
žloutek2 ksmléko200 mlolej150 ml
sůl špetkaskořicový cukr1 ks (20g)
Náplň:
jablka6 ksskořicový cukr1 ksmed3 lžíce
rozinky hrstmáslo3 lžícecukr moučka dle potřeby
špaldová mouka typ 1050 Lidl 400 g, cukr krystal 50 g, droždí 42 g (1 kostka), žloutek 2 ks, mléko 200 ml, olej 150 ml, sůl špetka, skořicový cukr 1 ks (20g), jablka 6 ks, skořicový cukr 1 ks, med 3 lžíce, rozinky hrst, máslo 3 lžíce, cukr moučka dle potřeby

Příprava

Vůně jablek, skořice a medu k pozdnímu podzimu prostě patří. Můj dnešní odpolední plán je: ukrojit si kus tohohle koláče, uvařit si kakao, zachumlat se s mým malým zlobidlem do teplé deky a koukat na pohádky.

Těsto si nechávám zadělat a vykynout pekárnou na chleba. Program- Příprava těsta. Vykynuté těsto si rozdělíme na tři stejné části a z každé vyválíme podlouhlý plát - jako na závin. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Na těsto rovnoměrně rozprostřeme nastrouhaná jablka, posypeme skořicovým cukrem, rozinkami a pokapeme medem. Těsto srolujeme jako roládu a pevně přitiskneme okraje. Nakrájíme na cca 6 cm pláty - šneky. Ty skládáme do máslem vymazané koláčové formy o průměru 29 cm. Necháme ještě cca 20 minut nakynout. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 20 minut dozlatova. Upečený teplý koláč potřeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme moučkovým cukrem.

2016-11-10 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostpodzim
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI