Skořicový koláč s kokosovo-mandlovou drobenkou zpět

Ingredience:
zralé rozmačkané banány3 kstřtinový cukr1/2 hrnkušpaldová mouka1 a 1/2 hrnku
vejce1 kskokosový olej1/3 hrnkuprášek do pečiva bez fosfátů1/2 balíčku
mletá skořice2 lžičkypřírodní vanilkové aroma1 lžičkasůl špetka
Drobenka:
třtinový cukr4 lžíceovesné vločky1/2 hrnkunasekané mandle1/2 hrnku
strouhaný kokos1/4 hrnkušpaldová mouka2 lžíceskořice1 lžička
přepuštěné máslo4 lžíce
zralé rozmačkané banány 3 ks, třtinový cukr 1/2 hrnku, špaldová mouka 1 a 1/2 hrnku, vejce 1 ks, kokosový olej 1/3 hrnku, prášek do pečiva bez fosfátů 1/2 balíčku, mletá skořice 2 lžičky, přírodní vanilkové aroma 1 lžička, sůl špetka, třtinový cukr 4 lžíce, ovesné vločky 1/2 hrnku, nasekané mandle 1/2 hrnku, strouhaný kokos 1/4 hrnku, špaldová mouka 2 lžíce, skořice 1 lžička, přepuštěné máslo 4 lžíce

Příprava

Miluji vůni skořice. Vždy, když peču skořicový koláč, jeho vůně se line celou kuchyní. No a tenhle se obzvlášť povedl. Je krásně nadýchaný, jemný a křupavá kokosovo-mandlová drobenka Vás prostě dostane.

V míse smíchejte banány, cukr, vejce, olej a vanilkové aroma. Přidejte mouku, kypřící prášek, skořici a špetku soli. Připravené těsto vlijte do formy vymazané kokosovým olejem. V další misce smíchejte všechny přísady na drobenku kromě másla. Poté přidejte máslo a pomocí rukou ho zapracujte tak, aby se spojilo se všemi surovinami a vytvořilo křupavou drobenku. Tou pak posypte připravené těsto a trochu ji zatlačte do koláče, aby Vám z něho potom nepadala. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 45 minut. Po vytažení ho necháme vychladnout a můžeme podávat. 

2015-06-05 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI