Ingredience: | |||||
polohrubá mouka | 600 g | šlehačka (31%) | 300 ml | cukr | 250 g |
vejce | 6 ks | prášek do pečiva | 1 ks | borůvky | cca 3 - 4 hrsti |
máslo | na vymazání formy | mouka | na vysypání formy |
Neznám nikoho, kdo by neměl rád bábovku. Je dost slavnostní, ale zároveň i klasická a na starý stůl na chalupě zapadne líp než kdejaká makronka.
A když je léto, proč do ní nepřidat několik hrstí borůvek.
Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Z bílků ušlehejte sníh. Žloutky vyšlehejte společně s cukrem do světlé pěny a poté k nim přimíchejte šlehačku.
Mouku smíchejte s práškem do pečiva. Přimíchejte žloutky s cukrem a se smetanou a nakonec pomalu sníh z bílků.
Bábovkovou formu vymazejte máslem a vysypte strouhankou. Vlijte 2/3 těsta a přidejte borůvky. Nemusíte šetřit a pěkně jimi těsto posypte. Na borůvky nalijte zbytek těsta.
Pečte na 170°C přibližně hodinu. Propečení zkoušejte špejlí. Těsto se na ni nesmí lepit.
Recept je na velkou bábovkovou formu o průměru 27 cm a výšky 17 cm. I tak bylo po upečení těsto jen do 2/3 formy.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI