Ingredience: | |||||
polohrubá mouka | 450 g | cukr krupice | 200 g | smetana ke šlehání | 400 ml |
nastrouhaná kůra z citronu | 1 ks | vejce | 5 ks | kypřící prášek | 1 balíček |
vanilkový extrakt | 2 lžičky | tuk | na vymazání plechu | hrubá mouka | na vysypání plechu |
sezónní ovoce | 700 g |
Nevím, jak vy, ale já bublaninu miluju. Odjakživa :). Mám ji spojenou s dětstvím, létem a zralými třešněmi.
Postup:
Troubu předehřeji na 200 stupňů. Do mísy dám smetanu, cukr, vanilkový extrakt, kůru z citronu a vyšlehám do polotuha.
Potom začnu přidávat po jednom vejce a řádně vmíchám do hmoty.
Nakonec zašlehám mouku s kypřícím práškem a těsto je hotové.
Těsto vliji do předem vymazaného a vysypaného plechu a uhladím jej do rovna.
Na jeho povrch naskládám omyté a odpeckované třešně a dám bublaninu péct při 180 stupních na 30 minut.
Bublanina se může podávat s kopečkem šlehačky nebo zakysané smetany. Má to něco do sebe :). My ji ještě doma před podáváním posypeme moučkovým cukrem, ale to už je takový rodinný zvyk.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI