Ingredience: | |||||
vejce | 3 ks | cukr krupice | 3 lžíce | polohrubá mouka | 3 lžíce |
kypřící prášek do pečiva | 1 lžička | olej | 1 lžička | kakao na pečení | 1 lžíce |
teplá voda | 1 lžíce | ||||
Dále budeme potřebovat: | |||||
pikantní marmeládu | dle potřeby | smetana ke šlehání | 1 ks | pařížská šlehačka | 1 ks |
Mám pro vás tip na bezva rychlovku ke kávičce! Tyhle mini dezerty jsou velmi jednoduché a rychlé, takže je zvládne úplně každý. Pokud milujete šlehačku, tak tohle je přesně pro vás.
Utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme mouku, kypřící prášek do pečiva, olej a vodu. Do připraveného těsta ručně vmícháme tuhý sníh z bílků. Formu na pečení „srnčí hřbet“vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, nebo hrubou moukou a naplníme připraveným těstem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C, asi 20 minut. Při pečení kontrolujeme špejlí, jestli je těsto dobře propečené. Po vychladnutí celé těsto nakrájíme na silnější plátky, které potřeme pikantní marmeládou a ozdobíme nejprve šlehačkou a poté pařížskou šlehačkou. Pokud dezerty připravujeme na pozdější spotřebu, je dobré do šlehaček přidat ztužovač šlehačky.
Domácí pařížská šlehačka
Pařížskou šlehačku si připravíme zcela jednoduše. Jednu smetanu ke šlehání 33% (250ml) smícháme se 2 lžícemi cukru krupice a jednou lžící kakaa. Směs přivedeme k varu, ale pozor - nevaříme. Jakmile směs přivedeme k varu, stáhneme z plotýnky a necháme vychladit v lednici minimálně půl dne (nejlépe do druhého dne). Poté již jen vyšleháme ručním mixérem a pařížská šlehačka je hotová.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI