Šlehačkové řezy zpět

Ingredience:
vejce4 ksmoučkový cukr100 ghladká mouka100 g
kakao2 lžícesmetana ke šlehání2 kelímkypařížská smetana2 kelímky
ztužovač1 balíček
vejce 4 ks, moučkový cukr 100 g, hladká mouka 100 g, kakao 2 lžíce, smetana ke šlehání 2 kelímky, pařížská smetana 2 kelímky, ztužovač 1 balíček

Příprava

Nadýchaný piškot se smetanou je to nejlepší a každému chutná....

Bílky vyšleháme s cukrem. Pak přimícháme žloutky a vyšleháme do husté pěny. Nakonec vmícháme vařečkou mouku smíchanou s kakaem. Z těsta vyjdou 3 malé obdélníky, které pečeme postupně každý zvlášť na pečícím papíru. Smetany vyšleháme se ztužovačem. První plát potřeme hustě pařížskou šlehačkou, položíme druhý plát, který pomažeme hustě klasickou šlehačkou a přeložíme třetím plátem. Povrch zdobíme dle libosti. Ovoce, šlehačka, poleva...

Kdo by chtěl více porcí, musí se udělat 3 dávky a použít více smetany.

2014-04-22 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI